Petehovac
Home >> Aktivnosti >> Petehovac -home------------------------------------natragsljedeća

 

 

Noćni slalom, 17.012009

Rezultati utrke:

 

 

Petehovac

Skijalište Petehovac nalazi se na istoimenom vrhu iznad Delnica na visini od 1050 m/n. Udaljenost od centra Delnica iznosi oko 3 kilometra.

Na vrhu Petehovca nalazi se parkiralište i planinarski dom. Može se prenoćiti u 12 soba uređenih u kategoriji 3 zvjezdice ili pak nešto pojesti i popiti u velikoj i ugodno uređenoj glavnoj sali s otvorenim kaminom. Skijaške karte prodaju se u planinarskom domu.

Nakon samo nekoliko koraka od doma dolazi se na vrh staze. Za ugodnu atmosferu brine se jedan mali, ali glasni radio, tako da se tijekom skijanja može slušati glazbu.

Staza je duga oko 350 metara i izvrsna je podloga za prve skijaške korake, kako za odrasle tako i za djecu. Početni dio je blag, zatim slijedi malo strmiji dio i naposljetku prema kraju staze opet blagi ravni dio.

Cijela staza, kao i vučnica (tanjurići) u potpunosti je pregledna tako da ni u jednom trenutku nećete izgubiti nadzor nad svojim djetetom. Vučnica je sporija, blaga uspona i izvrsno prilagođena početnicima. Staza se svakodnevno uređuje i održava ratrakom tako da nema opasnosti od leda ili hupsera. Jedini problem je nedostatak prave podloge pa kad je toplije vrijeme snijeg počinje brzo popuštati i zemlja proviruje van. S obzirom na to da je podloga još na jesen očišćena od kamenja i pošišana, nema opasnosti od naleta na kamenje.

Kao posebna zanimljivost i atrakcija pokazalo se je noćno skijanje. Započinje u 18.00 i traje do 20.30 sati. Na stupovima vučnice postavljeni su reflektori koji izvrsno osvjetljavaju stazu. Noćno skijanje je ujedno i najbolje posjećeno, ali se velike gužve ne postoje. Tijekom vožnje na vučnici pruža vam se i noćni pogled na Delnice.

 

 

   
autor
sk Mrkopalj / design & development: rackiz